Feeder ribolov
Feeder.rs

O nama – kosmos štasmos

Kao što to osnovna kultura i lepo vaspitanje nalaže, red je da se predstavimo.

Mi smo Adam (Ady) i Vita (Vito), dva drugara (dakle, četiri), zaljubljenika u prirodu i sportski ribolov. Pecanjem se bavimo više od 40 godina a isključivo fiderom pecamo već više od 10 godina. Trudimo se da svaki slobodan trenutak provedemo kraj vode, u prirodi. Takođe delimo strast ka fotografiji, muzici i umetnosti uopšte. (zbog toga će i deo ovog sajta biti posvećen fotografijama pejzaža, ptica, lepih prizora i situacija na vodi, ulova i prirode uopšte).

Tokom ovih godina kojima se bavimo ribolovom, pecali smo na velikoj većini naših voda. Od Palićkog i Bovanskog jezera do Ćelija i Gazivoda, od Drine do Nere i Vlasinskog jezera. Ipak, ostalo još toliko prelepih voda i mesta koja bismo želeli da posetimo i iskustava koja bismo voleli da steknemo.

Naše stanovište i pristup ribolovu je da na pecanje odlazimo da bismo napunili baterije a ne zamrzivač. Veliki smo zagovornici Uhvati-I-Pusti koncepta i ideja i želja nam je da to zaživi kao osnovni pristup ribolovu svim pravim sportskim ribolovcima i ljubiteljima pecanja generalno.

Punimo baterije,
ne zamrzivače

Jedini osećaj lepši od adrenalinske eksplozije prilikom zakačinjanja i uspešnog vađenja kapitalne ribe ili ličnog rekorda je osećaj kada poštovanja dostojnom protivniku poklonimo život i damo šansu da se ponovo nađe na udici i pruži nam nezaboravne trenutke.

Želja nam je i da jednog dana na našim vodama više ne postoje tzv. “privredni ribolovci”, kao što je to u većini zemalja Evrope. Da pojmovi poput “pomor ribe”, “ekološka katastrofa/akcident” i “zagađenje voda” postanu relikti prošlosti i pojmovi o kojima čitamo u enciklopedijama i udžbenicima a ne u dnevnoj štampi gotovo svaki dan.

Nadamo se da ćete uživati u sadržaju našeg sajta i tako jos više zavoleti prirodu, pecanje i fider tehniku.

Ukoliko imate kritiku ili pohvalu, kontaktirajte nas!
Hvala.