Feeder ribolov
Svetsko Prvenstvo u disciplini Fider, Francuska 2021.

Svetsko Prvenstvo u disciplini Fider, Francuska 2021.

Usled prošlogodišnjeg otkazivanja svih međunarodnih sportskih manifestacija zbog plandemije i neizvesnosti do poslednjeg trenutka da li će se većina dešavanja uopšte održati ove godine, nekako je neopaženo prošla vest da će reprezentacija u disciplini fider braniti boje naše zemlje u Francuskoj, na 10. Svetskom Prvenstvu na reci Vilen, u mestu Riju, gradiću u srcu Bretanje, nedaleko od velikih gradova Nant i Ren.

Takmičenje će se održati od 9. do 15. avgusta a sama staza je dobro poznata u ribolovačkim krugovima jer se na njoj održava veliki broj državnih i međunarodnih takmičenja i kupova, pre svega u disciplinama plovak i fider.

To ujedno znači i da je riba već upoznala većinu hrana, mamaca i taktika koje će biti korišćene, što će svim ribolovcima predstavljati dodatni izazov.

Stručni štab naše ekipe čine Nenad Ilić i Miloš Pavlićević na čelu sa selektorom reprezentacije Dušanom Veljkovićem. Oni su izabrali da Srbiju na 10. Svetskom Prvenstvu predstavljaju:

  • Stefan Arsić,
  • Aleksandar Jole Radović
  • Nenad Petronijević Spaća
  • Uroš Tomašević
  • Darko Todosijević
  • Saša Cuckić

Imam sreću i čast da gotovo celu ekipu i lično poznajem, neke od njih čak vrlo dobro i mogu sa velikim optimizmom da očekujem vrlo dobar rezultat ovog odlično ukomponovanog tima. Svi koji iole prate fider ribolov kod nas već od ranije znaju kakve su rezultate imali Dušan Veljković i Saša Cuckić.

O Miloševim rezultatm i uspesima, pre svega u kategoriji plovak, bi trebalo napisati ceo serijal tekstova a Stefan više ne predstavlja “mladu nadu” srpskog fider ribolova i već je odavno postao jedan od naših najboljih, najbržih i najpreciznijih fideraša.

Uroš je pre neki dan u Hrvatskoj osvojio srebrnu medalju i godinama unazad je, zajedno sa Joletom, jedan od najaktivnijih sportskih ribolovaca u discipline fider i plasmanom a i radom i zalaganjem su više nego zasluženo, zauzeli mesto u reprezentaciji.

Spaća je već godinama u samom vrhu takmičarskog fider ribolova kod nas. Mislim da nema fider ribolovca ili iole ozbiljnijeg ribolovca u Srbiji koji nije čuo ili pogledao neki filmić  na jutjubu sa Daretom u glavnoj ulozi, pa se vrlo dobro zna kako Dare peca.

Zato sa sigurnošću tvrdim da je Dule Veljković, ako se tako može reći, izabrao krem-de la-krem domaćeg fider ribolova da predstavljaju Srbiju u Francuskoj. 

Ako se ikad, nakon izjalovljenih očekivanja na SP u Novom Sadu, može očekivati visok plasman i ako postoji ekipa koja je to u mogućnosti da ostvari, to bi morala biti ova ekipa. Znanje imaju, iskustva imaju, želju imaju.

Odličan balans bogatog međunarodnog iskustva na velikim takmičenjima sa mladalačkim elanom, spremnost da se sluša i ispoštuje timski dogovor, velika količina znanja i iskustva pecanja na različitim vodama i različitim uslovima u kombinaciji sa sposobnošću prilagođavanja trenutnoj situaciji na vodi su aduti koje ovaj tim kroz fantastične pojedince ima.

Protiv sebe će imati sve same velikane svetskog fider ribolova, na čelu sa Englezima, Mađarima, domaćinima, Italijanima, Holanđanima, Nemcima, Rusima, sve boljim Ukraincima, uvek opasnim Špancima i Česima, Slovacima, Rumunima…

Konkurencija za strahopoštovanje. Ekipa na put kreće u subotu, 7. avgusta, a mi treba da verujemo u naše momke i bodrimo ih do kraja. Daćemo sve od sebe da ispratimo rezultate i dešavanja sa staze i na vreme vas obaveštavati o plasmanu!

Bistro momci!