Feeder ribolov
Feeder.rs

Takmičarske tajne – Döme Gábor

U ovom serijalu tekstova ćemo predstaviti jednog od najuspešnijih i najboljih ribolovaca Mađarske, koji će sa nama podeliti svoje višedecenijsko znanje i iskustvo i odati nam neke male tajne, sitnice, detalje, koje zapravo čine tu veliku razliku između nas, običnih ribolovaca i onih vrhunskih.

Döme Gábor je najpre bio dugogodišnji reprezentativac u kategoriji plovak i ima osvojenu bronzanu medalju sa svetskog prvenstva i dva puta je sa reprezentacijom bio četvrti u Evropi. Sa fider reprezentacijom Mađarske je svetski prvak, dva puta vicešampion i jednom osvajač bronze, što Mađarsku trenutno čini trećeplasiranom reprezentacijom na svetu. On lično je na četvrtom mestu najuspešnijih takmičara Mađarske i ima preko 150 osvojenih pehara na različitim takmičenjima.

Takvi rezultati se mogu postići samo višegodišnjim treniranjem, ulaganjem, odricanjem i nije baš uobičajeno da takvi vrhunski ribolovci rado dele saznanja i informacije do kojih su mukotrpnim radom došli, sa širom publikom. Zbog svega toga, kao i zbog onoga što je učinio za popularizaciju i razvoj feeder tehnike uopšte, Gaboru smo beskrajno zahvalni i sa ogromnim zadovoljstvom delimo sa vama njegove Takmičarske tajne i Praktične savete.