Feeder ribolov
Feeder.rs

Oprema za feeder ribolov

Oprema za feeder ribolov sama po sebi čini suštinu i definiše ovu vrstu ribolova. To se pre svega odnosi na feeder štap i hranilicu. U ovom delu ćemo predstaviti najvažnije elemente pribora koji su neophodni svakom fiderašu, kao i one elemente koji nisu neophodni ali mogu u mnogome da olakšaju dan proveden na pecanju. Takođe ćemo dati praktične savete kod svakog pojedinačnog dela pribora pri izboru i kupovini, na šta obratiti pažnju kao i šta izbegavati.

U današnje vreme je vrlo lako doneti pogrešnu odluku kada je u pitanju izbor opreme za fider ribolov, jer je ponuda zaista bogata a razlike u cenama ogromne. Cilj je da izaberemo takav pribor kojim ćemo moći da se izborimo sa većinom situacija na vodi, kojim možemo da lovimo sve (ili skoro sve) željene vrste riba i koji će nas pouzdano služiti više sezona a koji nas neće dovesti u bankrot.

Detaljno će biti reči u pojedinačnim tekstovima o štapovima koje koristimo u fider ribolovu, dati savete pri izboru prvog fider štapa i odgovarajuće mašinice. Pozabavićemo se odabirom odgovarajućeg najlona ili upredenice, kako za predvez tako i za osnovni najlon. Biće reči i o udicama, izboru odgovarajuće stolice u zavisnosti od afiniteta fideraša, neophodnosti posedovanja meredova i takozvanog sitnog pribora. Takođe će biti reči i o suncobranima, držačima, čuvarci i svim onim dodacima koji uopšteno sačinjavaju opremu za feeder ribolov.

Neće biti zapostavljene ni one iskusnije kolege, koje su svoje prve fider korake već odavno načinili i u potrazi su za novim saznanjima i inovacijama i po pitanju tehike i po pitanju opreme. Za njih ćemo dati korisne savete pri kupovini drugog i nekog sledećeg fider štapa i pokušati da damo odgovore na neke dileme kroz predstavljanje noviteta na tržištu. Ne želimo da zaboravimo neke klasike fider opreme, koji su već ušli u legendu, pa ćemo ih kroz serijal tekstova predstaviti mlađoj populaciji, koja možda nije imala prilike da se sa njima sretne.

Više detalja o opremi možete pročitati u sledećim tekstovima: